Spring naar onderdeel keyboard_arrow_down
 • Soort onderwijs
  Particulier
 • Niveau
  Master
 • Onderwijsvorm
  Deeltijd
 • Graad
  Master in business administration
 • Studieduur
  1,5 jaar
 • Erkenning
  In aanvraag
 • Startmomenten
  Januari en september
 • Contacturen per 2 weken
  16

Collegegeld

 • 2024-2025

  € 22.500

Locaties

Eindhoven, Hilversum, Maastricht

De aankomende hbo-master "Overname en opvolging van familiebedrijven" biedt de kans om een bloeiend bedrijf onder jouw leiderschap te smeden. Deze opwindende reis zal je onderzoeksvaardigheden aanscherpen terwijl je antwoorden vindt voor de uitdagingen van bedrijfsovername en opvolging.

Business School Notenboom

Hbo master ingediend

Alle aspecten die de Overname en opvolging van familiebedrijven succesvol maken komen aanbod. Zo leer je hoe je op een effectieve manier de waarde van een bedrijf kunt beoordelen, onderhandelingen kunt voeren en de risico’s en kansen kunt identificeren die gepaard gaan met bedrijfsopvolging en -overname. Ook leer je welke juridische, financiële, strategische en organisatorische vraagstukken hier bij komen kijken.

Daarnaast ontwikkel je vaardigheden op het gebied van leiderschap, communicatie en verandermanagement, omdat bedrijfsopvolging en -overname vaak gepaard gaan met complexe processen, waarbij verschillende belanghebbenden betrokken zijn. Het begrijpen van de menselijke aspecten van een dergelijke overgang is cruciaal voor een succesvolle toekomst.

 

Studieduur

1,5 jaar

Contacturen

±16 uur per 2 weken

Graad

Master of Science

Kleine klassen

Maximaal 15 studenten

Jouw eigen coach

We begeleiden je niet alleen bij het behalen van je diploma hbo master Overname en opvolging van familiebedrijven, nog belangrijker is te weten wie je bent en wat jij meebrengt in je eigen onderneming, familiebedrijf of in een organisatie. Dat ontdek jij samen met jouw persoonlijke coach.

Persoonlijke coach
Leon van Nunen
Docent, Coach
Leon van Nunen
Dany van Heeswijk
Coach coördinator
d

Ben jij klaar om deze stap te nemen?

De MBA Familiebedrijven stelt je in staat een bedrijf te creëren dat floreert onder jouw leiding. Bereid je voor op een opwindende reis waarbij je je onderzoeksvaardigheid aanscherpt en antwoorden vindt op de uitdagingen die het opvolgen of overnemen van een bedrijf met zich meebrengt.

Praktische informatie

Alle Notenboom-studenten hebben één ding gemeen: allemaal willen ze toponderwijs om zo het beste uit zichzelf te kunnen halen. Maar wat houdt het studeren aan één van de opleidingen van Notenboom in de praktijk in? Op welke manier wordt er aandacht gegeven aan praktische vaardigheden? Hoe zijn de lesweken ingedeeld en hoe ziet de jaarplanning eruit? En wat voor medestudenten kan ik verwachten?

Kennismakingsgesprek

Natalie van Rooij

Natalie van Rooij

Relatiebeheer

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek.

Kennismaken