Meer dan onderwijs is écht de meerwaarde van Notenboom

Als docent mbo Nederlands en hbo Rapporteren Formuleren Marlène van Kuyk klaar is met lesgeven, zegt ze heel vaak gekscherend: “Dan ga ik nu werken.”

Hoofdstukken

De studenten écht leren kennen

“Ik begin ieder lesjaar altijd met meer over mijn studenten te weten te komen, om ze écht te leren kennen. Wat hebben ze voordat ze naar Notenboom kwamen gedaan, waar komen ze vandaan, wat is hun achtergrond en waarom hebben ze voor Notenboom gekozen? Dat soort dingen. Ook ben ik altijd heel open over mezelf, mijn man en dochters, mijn eigen achtergrond (een combinatie van bedrijfsleven en onderwijs als tweedegraads docent Nederlands) en mijn bedrijf. Door zo te starten in de eerste les breek je het ijs al snel en dat vormt een fijne basis om studenten goed te begeleiden.”

Ondernemende spirit bij studenten én docenten

“Wat ik ook erg tof vind zijn de korte lijntjes met de mentoren en andere docenten. We hebben een heel fijn en zeer betrokken team. Is er iets met een van de studenten, dan weet je dat als docent altijd snel. Dan snap je bijvoorbeeld waarom een student wat meer afwezig is, of bijvoorbeeld wat drukker of dat je hem of haar net even wat meer aandacht moet geven.”

Een deel van de studenten stroomt bij ons door van het mbo door naar het hbo. Marlène: “Dan heb je zelfs meerdere jaren met elkaar te maken en leer je elkaar nog beter kennen. Je ziet ze ook echt min of meer opgroeien dan. Sommigen ontpoppen zich tot ondernemers, beginnen een start-up of zijn zeer gemotiveerd het familiebedrijf over te nemen. Anderen studeren liever nog door en mikken op een baan bij een grotere organisatie. Die ondernemende spirit moedigen wij graag aan bij Notenboom. Ook omdat wij zelf veelal ondernemers zijn. Wij vinden het enorm leuk onze ervaringen en kennis te delen met onze studenten, die daar op hun beurt van kunnen profiteren. Voor hun studie en daarna in de praktijk.”

“Het ‘meer dan onderwijs’ bij Notenboom zit hem wat mij betreft voorál in het persoonlijke en ondernemende. Een combinatie die het studeren én werken bij Notenboom écht een meerwaarde geeft!”

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Deel dit artikel