Wat houdt studeren aan Buisness school Notenboom in de praktijk in? Op welke manier wordt er aandacht gegeven aan praktische vaardigheden? Hoe zijn de lesweken ingedeeld en hoe ziet de jaarplanning eruit? En wat voor mede-studenten kan ik verwachten? Je leest het allemaal op deze pagina.

Praktijk

Ons lesprogramma is praktijkgericht en inspirerend. We brengen je voortdurend in contact met de dagelijkse praktijk van het bedrijfsleven, onder meer door bedrijfsbezoeken, gastsprekers, de Notenboomweek, de Hospitalityweek, projectweek, de bijzondere studiereizen en interessante stageplaatsen.

 

Stages

Daarnaast loopt elke student tweemaal stage gedurende zijn of haar opleiding. Volg je een mbo 4-studie, dan loop je in het eerste en tweede leerjaar stage. Kort hbo-studenten lopen ook in het eerste en tweede leerjaar stage en hbo bachelor-studenten lopen in het eerste en derde leerjaar stage.

Lesrooster en Studielast

Notenboom biedt enkel voltijd opleidingen aan. Lessen zijn er in principe van maandag t/m vrijdag. Mbo 4-studenten hebben gemiddeld 30 contacturen per week (inclusief huiswerkbegeleiding) en 10-15 uur zelfstudie per week. Tijdens de huiswerkbegeleidingsuren maak je zelfstandig je huiswerk, in een klaslokaal en onder begeleiding van een docent. Deze docent is aanwezig om jouw vragen te beantwoorden. Zo kun je het grootste gedeelte van je huiswerk op school al afmaken.

Hbo-studenten hebben gemiddeld 25 contacturen per week. Dit kan per trimester verschillen. En gemiddeld 20 uur zelfstudie per week. De kort hbo-opleidingen hebben bij de zwaardere vakken meer lesuren ingeroosterd dan de hbo bachelor-opleidingen. 

Van de hbo-studenten wordt verwacht dat zij zelfstandig werken aan huiswerk en projecten, maar onze docenten staan altijd voor hen klaar om vragen te beantwoorden of andere ondersteuning te bieden.

Wie studeert er bij Notenboom?

Bij Notenboom studeert een heel diverse groep studenten. De leeftijden van onze studenten liggen tussen de 16 en 22 jaar. Veel studenten komen uit de regio van de school ( Eindhoven, Maastricht, Hilversum) maar er zijn ook studenten die van verder komen (o.a. Rotterdam, Zwolle, Venlo, den Haag, ‘s- Hertogenbosch). Elke student is uniek, heeft zijn of haar eigen achtergrond, talenten en ambities. Maar naast de verschillen, hebben alle Notenboom-studenten één ding gemeen: allemaal willen ze toponderwijs om zo het beste uit zichzelf te kunnen halen. Waar ze het ook over eens zijn is de goede sfeer op school: die geven ze gemiddeld een 8,8!