Ook ons docententeam is ‘meer dan onderwijs’

Net als een groot deel van onze topdocenten is ook Tjerk Visser een docent uit de praktijk. Hij studeerde Engels, maar ging na zijn studie de financiële sector in om te werken op de beleggingsafdeling bij een bank. Daarna werd hij zakelijk leider van een theatergroep, wat hij nog een aantal jaren naast zijn werk bij Notenboom is blijven doen: “Ik koos niet voor het vak van docent, maar toen ik in 2005 gevraagd werd bij Notenboom en één les had gegeven was ik ‘hooked’.

“In de eerste jaren combineerde ik het lesgeven nog met de theatergroep. Uiteindelijk werd ik fulltime docent, omdat ik dat leuker vond.” Tjerk geeft op mbo en hbo onder meer Cross cultural management, Communicatie en Engels. En alhoewel dat laatste vak vanzelfsprekend lijkt gezien zijn achtergrond, duurde dat toch nog wel enkele jaren, tot de toenmalige docent Engels plots wegviel.

Wat maakt Notenboom zo leuk?

“Ik heb hier altijd een soort familiegevoel, mijn collega’s zijn geweldig en de sfeer met Notenboomstudenten is altijd fijn. Naar mijn idee kun je de ‘Notenbomer’ omschrijven als meer gedreven. Ik heb altijd hart voor mijn studenten die er rondlopen. Dat ik al 15 jaar mentor ben, is ook niet voor niets, daar haal ik veel voldoening uit. Het mentorschap is het leukste wat er is.”

Wat is ‘Meer dan onderwijs’ voor jou?

“Eigenlijk niets anders dan wat we altijd hebben gedaan. Vooral de extra begeleiding. Dit jaar zijn we gestart met de talentcoaches. Die staan los van de mentor, wat ik heel goed vind. Ik hoor van studenten dat ze er veel aan hebben. Onze begeleiding als mentoren is niet alleen ‘haal je papiertje’; we willen onze studenten goed op rit zetten. Dat je écht meewerkt aan hun toekomst. Dat is goed voor hen en natuurlijk ook voor onze school. Als je hoort wat ze na Notenboom gaan doen, dan denk je: “Wat komen ze goed terecht!”

“Wat ik ook heel mooi vind is de soms opmerkelijke groei van studenten door de jaren heen bij Notenboom. Dat begint bij ‘het is niet echt een studiebol’ en voor je het weet stromen ze van mbo door naar hbo. Dan staan ze daar ineens vol vertrouwen zichzelf te presenteren.”

“Dat docenten uit de praktijk komen is zoveel waard! Zij delen met studenten naast theorie hun kennis over het bedrijfsleven en organisaties weten hoe het in de praktijk werkt. Ook het docententeam is meer dan onderwijs. Dat hoor ik ook terug in de mentorgesprekken.”

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Deel dit artikel