Stagebezoek: Jumbo Henri Verhagen (26) – Bedrijfsopvolging familiebedrijf

Hoofdstukken

img 1043Maak kennis met Henri Verhagen. 1e jaars student aan Business School Notenboom. Henri is begin dit jaar ingestroomd tot de HBO opleiding bedrijfskunde. Door het instroomtraject van Henri is hij nu al begonnen met zijn stage. Stage lopen binnen het familiebedrijf en een opleidingsprogramma dat past bij Henri. Maar wat vooral aansluit op het perspectief van de bedrijfsopvolging van het familiebedrijf.

Henri kan niet wachten om aan de slag te gaan! Wanneer Henri in 2026 zijn diploma in ontvangst neemt, start zijn ondernemerschap direct en komt de volledige verantwoordelijkheid van de Jumbo vestiging Verhagen in Geldrop, in zijn handen te liggen. Hallo, Henri!

Een grote verantwoordelijkheid, maar Henri heeft hier het volste vertrouwen in. Henri is pas 26 jaar jong, maar het ondernemersbloed stroomt al door zijn aderen. Hij heeft een tussenstop gehad en in die tijd ook succesvol een onderneming opgericht en verkocht.

Waarom koos je er niet voor om direct te starten?

Dit diploma is een vereiste. Een vereiste vanuit de familie, maar ook vanuit Jumbo en vooral vanuit mijzelf. Wij komen oorspronkelijk vanuit de C1000 formule. De familie was eigenaar van twee C1000 vestigingen in de regio Eindhoven en heeft uiteindelijk beide vestigingen verkocht aan Jumbo en de huidige Jumbo vestiging gekocht! Deze vestiging werd als laatste verbouwd. De verbouwing is recentelijk afgerond en voltooid.

Onervaren beginnen is leuk bij iets totaal nieuws, maar bij een bestaande succesformule is dat een te groot risico en verantwoordelijkheid. Iets wat mijn vader heeft opgebouwd, wil je niet zomaar afbreken. Maar vooral, meer tijd, eigenlijk ook weer het versnelde gedeelte om zo snel mogelijk de Jumbo van mijn vader over te kunnen nemen. Ik ben al werkzaam en bedrijfsleider met nog twee andere collega’s. Ik wil gewoon zo snel mogelijk starten!

Naast de kleine klassen en de persoonlijke begeleiding van de mentor biedt Notenboom ook een eigen coach voor optimale begeleiding. Begeleiding bij het behalen van het diploma en nog belangrijker het voorbereiden op het voortzetten van het familiebedrijf.

Waarom heb je gekozen voor Notenboom?

Allereerst met als doel de Jumbo vestiging van mijn vader, het familiebedrijf, te kunnen overnemen. Daarnaast heb ik dyslexie. Notenboom heeft begrip voor mijn situatie en gaf mij wel de tijd en ruimte om alles via de laptop voor mij voor te bereiden. Zonder deze optie had ik nooit voor Notenboom gekozen!

Een van mijn persoonlijke voorwaarden was: ik moet kunnen afstuderen binnen het familiebedrijf, want wij weten binnen de familie al op voorhand dat ik het bedrijf volledig ga overnemen. Dat maakt Notenboom mogelijk. Notenboom is bekend met familiebedrijven en het voorbereiden van de volgende generatie op een bedrijfsopvolging.

Daarnaast heb ik al in een ‘’andere keuken’’ kunnen kijken, dus voor mij is het ook minder interessant om me verder te oriënteren. Ik weet gewoon dat dit is wat ik wil!

Waarom heb je gekozen voor een tussenstop?

De taken door corona werden zo veranderd waardoor ik het plezier in mijn werk verloor. Binnen de Jumbo organisatie is het een regel om elke klacht persoonlijk af te handelen en met voorkeur telefonisch. Dat is natuurlijk top, maar je wil juist terug naar het ondernemen. Hoe kan ik klachten of juist kansen omarmen? Toen heb ik tegen mijn vader gezegd: ‘’pap, ik ga een tijdje met vakantie’’. Dit was misschien impulsief, maar op dat moment voor mij persoonlijk de beste keus.

Ik kom zelf uit een hele andere branche. Ik heb 1,5 jaar in Spanje – Gran Canaria gewoond. Daar heb ik een beachclub gehad. Deze heb ik afgelopen december verkocht, goed verkocht. Hoe ben je daar dan terechtgekomen? Dit heb ik altijd al een keer willen proberen en het was het juiste moment door de ontwikkelingen rondom COVID19! Dit moest ik een keer hebben ervaren in mijn leven. Op jonge leeftijd heb ik de bestemming ooit eerder bezocht, maar toen was ik 8 – 9 jaar. Ik heb slim ingekocht. Een halfjaar opgebouwd en anderhalf jaar gedraaid. Dit ging om een club en een restaurant.

Ik heb vooral gezocht naar toerisme. Zelf met eigen ogen zien, zo van “Hier is toerisme’’. Zo gezegd, zo gedaan! Het was ook een goede timing, want Spanje liep achter op de ontwikkelingen rondom Corona.

Het was elke dag feest! Tot op een dag een stel concullega’s razend enthousiast bleken te zijn. Het stel had al een horecabedrijf in Griekenland en waren nu aan het oriënteren naar hun volgende onderneming. Ik kreeg een bod dat ik simpelweg gewoon niet kon afslaan. Het avontuur werd vroegtijdig, maar zeer positief, beëindigd.

Het familiebedrijf voortzetten

Allemaal leuk en aardig. Toen ben ik gaan nadenken: wat wil ik dan? Ik wil het familiebedrijf voortzetten! Het voelt fijn om weer terug te zijn en te focussen op het familiebedrijf. Ik wil me goed voorbereiden op de toekomst, inspelen op marktontwikkelingen en het familiebedrijf, maar ook de Jumbo filosofie, processen en systemen beter begrijpen. Het gaat momenteel goed! Het gaat lekker en zo voelt het ook. Ik ben zelf heel tevreden over onze resultaten. Het is veel, maar goed te combineren dankzij het leerprogramma van Notenboom en de persoonlijke begeleiding van docenten en coaches. In het specifiek meneer Castermans, een van de beste leraren die ik ooit heb gehad!

Ook afstuderen binnen het familiebedrijf?

Jouw pad naar ondernemerschap begint hier. Maak kennis met Business School Notenboom. Kennismaking en rondleiding op de gewenste locatie? Maak direct een afspraak via: www.notenboom.nl. Geef je eigen voorkeur aan. Liever eerst online kennismaken🎦? Laat het ons weten.

 

Deel dit artikel