Tijdens een hbo bachelor-opleiding sluit je je derde studiejaar af met een afstudeeronderzoek en vervolgens een afstudeerstage van vierentwintig weken. Als ondernemende school biedt Notenboom ook de mogelijkheid om in het derde studiejaar af te studeren binnen het familiebedrijf of op je eigen onderneming. Een uitkomst voor ondernemende studenten die al direct ervaring willen opdoen en tijdens hun studie al willen gaan ondernemen!

Je bent in je afstudeerjaar werkzaam binnen het familiebedrijf, of met een nieuwe activiteit die je zelfstandig van idee tot product of dienst in de markt zet.

Pedro Bruijnooge: “Bij Notenboom vond ik 3 jaar geleden de juiste mensen en mentaliteit plus programma’s en structuur om mij verder te ontwikkelen op het gebied van bedrijfskunde en ondernemerschap. Samen met mijn broer en zussen wil ik het familiebedrijf voortzetten.

Ook is het mogelijk om af te studeren en tegelijk te ondernemen tijdens je opleiding. Bij Notenboom starten we al in het eerste jaar met het uitdenken en starten van je eigen bedrijf. In je afstudeerjaar kun je deze onderneming verder laten ontwikkelen. Het is een mooie ervaring om al tijdens je studie te ondernemen in jouw bedrijf.

Zowel het afstuderen binnen het familiebedrijf als het afstuderen op de eigen onderneming, is onderverdeeld in een aantal levels. Aan de verschillende levels hangen opdrachten en je houdt gedurende het jaar een logboek bij waarin je je voortgang beschrijft.

Tijdens ieder level krijg je intensieve begeleiding van twee business coaches van Notenboom. Zelf mag je ook iemand meenemen die kritisch met je meedenkt over je eigen bedrijf. Deze drie mensen samen vormen de board met je wie je aan het eind van ieder level een board meeting houdt. Tijdens deze verplichte bijeenkomsten presenteer je je voortgang en vindt er een inhoudelijke discussie plaats over de deelvragen die je aan het onderzoeken bent. Zo gaan studeren en ondernemen uitstekend samen.

Aan het eind van het traject heb je in ieder geval een goed gefundeerd business plan liggen, waarmee je de volgende fase van het familiebedrijf of je onderneming in kunt gaan. Met dit business plan toon je ook aan dat je op bachelor-niveau onderzoek kunt doen en daarmee het hbo-getuigschrift van Notenboom verdient.

9F9A1769 scaled

(foto: Pedro Bruijnooge)