Notenboom-student Ruben is al ondernemer en bezig met zijn eindscriptie

Hoofdstukken

Aan het woord Ruben Konings

Onze hbo-student Ruben Konings (24) studeert bij Business School Notenboom af op zijn eigen onderneming. En wat voor een! Met zijn vriendin Isabel kocht hij vorig jaar Landgoed Westerbouwing in Oosterbeek. Naast het werken aan de scriptie zijn Ruben’s dagen momenteel gevuld met de laatste hand aan een grootscheepse verbouwing. Begin mei 2023 moet hun unieke evenementenlocatie bij Arnhem van start gaan. Hoe Ruben dat allemaal voor elkaar krijgt én toch kan afstuderen lees je hier.

Tennis stond op nummer 1

Dat hij ooit een hbo-opleiding Bedrijfskunde zou gaan doen en een eigen evenementenlocatie zou starten had niemand kunnen voorspellen. Zeker onze Notenboomstudent Ruben Konings niet! Jarenlang tenniste hij op heel hoog niveau. Zijn ambities gingen dan ook naar het bereiken van een professionele tenniscarrière: “Mijn complete focus lag op tennissen. De havo volgde ik op een LOOT-school, gekoppeld aan het NOC-NSF. 2 dagen in de week moest ik trainen in Rotterdam en 2 dagen in Almere. Ik kon niet veel naar school. Tennis stond bij mij op nummer 1. Ik vond dat het mooiste wat er was.”

“Daar stond ik: geen tennis en geen diploma”

School was dus bijzaak. Het was dan misschien ook niet heel raar dat Ruben op zijn 18e zakte voor het havo-eindexamen. Maar hij had wel een mooi vooruitzicht: “Ik ging met een clubje van 4 tennissers en 1 coach reizen, trainen en wedstrijden doen. Na 3 jaar echter bleek een professionele carrière toch niet voor mij weggelegd. Daar stond ik dan, want ik had ik dus ook geen opleiding. Dat moest ik als eerste oppakken!”

“Ik wilde versneld een studie, daarom koos ik voor Notenboom”

Ruben wilde naar het mbo en wilde dat versneld doen: “Dat was de reden dat ik voor een mbo-opleiding bij Notenboom koos. Ik heb dat 1 trimester gedaan en ook de tentamens. Voor alle toetsen haalde ik vrijwel alleen maar tienen. Mbo was echt veel te gemakkelijk en dus mocht ik direct doorstromen naar hbo. Dat kon alleen maar doordat Notenboom daarvoor de ruimte gaf. Bedrijfskunde is een hele brede opleiding. Ik heb altijd voor ogen gehad dat ik met tennis mijn geld zou verdienen en had nooit nagedacht over wat voor studie ik wilde volgen. Ik moest snel schakelen. In alles ben ik bij Notenboom altijd heel goed begeleid. Als ik straks klaar ben, is het waarschijnlijk al na 2,5 jaar. “

“En toen kwam dit op ons pad”

Terwijl hij dus druk bezig is met zijn studie, kwam er eind 2022 iets anders op Ruben’s pad: “Mijn vriendin Isabel werkte al 8 jaar bij een cateraar die ook in het Geldredome catert. Hij had ook eigen locaties in bezit, waaronder Landgoed Westerbouwing in Oosterbeek. Een voormalig pretpark en nu een evenementenlocatie. In december heb ik dat samen met Isabel overgenomen. We zijn nu grootschalig aan het verbouwen, echt alleen de draagmuren staan er nog en de tuinen zijn opnieuw aangelegd. In mei 2023 willen we open gaan, met een brasserie met kiosk, een locatie voor 500 gasten en een locatie voor 300 gasten.”

Afstudeeronderzoek voor positionering eigen landgoed

 Ruben studeert dan ook af op zijn eigen onderneming: “Aan Landgoed Westerbouwing was ongeveer 18 jaar niet veel gedaan en het was gedateerd. De cateraar was wel heel goed, dus trok het nog wel mensen. Het is echt een A-locatie, supermooi gelegen. Je kijkt zo uit over de Neder-Rijn. Isabel en ik beginnen natuurlijk helemaal opnieuw. Wij organiseren straks feesten, bedrijfspresentaties en andere evenementen en ontzorgen van a tot z. Onze doelgroep is echt het hogere segment. Mijn afstudeeronderzoek richt zich dan ook op, hoe Landgoed Westerbouwing zich opnieuw moet positioneren in de markt.”

Goede begeleiding van Notenboom

Vanaf januari is Ruben bezig met zijn scriptie en heeft nu ongeveer een derde klaar. Best pittig lijkt ons, in combinatie met een verbouwing en aanstaande opening? (lacht)”Ja, af en toe zitten er wel eens te weinig uren in een dag. Ik heb natuurlijk het voordeel dat Isabel en ik het samen doen. We kunnen taken verdelen. Tot aan de opening werk ik sowieso een dag in de week aan school. De  combinatie gaat me wel goed af. Met mijn afstudeerbegeleider van Notenboom Mies van Lansveld heb ik een keer in de week contact. Ook voor vragen kan ik altijd bij hem terecht, maar dat is nog niet echt nodig geweest. Op maandag kijkt hij de nieuwe stukken na die ik in weekend in heb geleverd. Dinsdag bespreken we die en dan kan ik daar weer mee aan de slag. Het is ook een kwestie van discipline en wil om af te maken.”

Bij Notenboom is persoonlijk ook écht persoonlijk

“Als ik opnieuw zou moeten kiezen, koos ik weer voor Notenboom. Je hebt een heel goed contact met je docenten. Die staan oprecht voor je klaar. De lijntjes met hen zijn kort. En ze zijn heel goed onderlegd in wat ze doen. Ik heb bij Notenboom ervaren dat als je sneller wil of je meer aankunt, dat alleen maar gestimuleerd wordt. Zolang je maar je best doet en laat zien dat je wil. Dat is het voordeel van het persoonlijke. Als mensen mij vragen wat het verschil is tussen Notenboom en andere particuliere scholen, dan is dát het. Het is hier écht persoonlijk.“

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.

 

 

Deel dit artikel