‘Studeren in combinatie met een eigen bedrijf’ Christina Beunis studeerde bij Business School Notenboom af op eigen onderneming

Hoofdstukken

Christina Beunis studeerde bij Notenboom af op eigen onderneming

‘Studeren in combinatie met een eigen bedrijf’
Christina Beunis studeerde bij Notenboom af op eigen onderneming

Oud-Notenboom studente Christina Beunis en haar vriend Tom van Herpen droomden ervan om een eigen restaurant te hebben. Tom is chef-kok met al jaren horeca-ervaring en Christina volgde bij Business School Notenboom de hbo-opleiding Hotel en Event Management: ‘Ik liep stage bij Restaurant Bastille in Best, toen we de kans kregen het over te nemen. Die grepen we met beide handen aan. Een enorme uitdaging, maar je hebt meer spijt van dingen die je niet hebt gedaan.’

Een roerig begin in tijden van corona

In september 2021 waagden ze de sprong en openden hun restaurant. Maar toen kwam de kerstlockdown en hadden ze natuurlijk nog niet echt de tijd gehad om vaste klanten te krijgen: ‘Toch zagen we deze moeilijke periode als een kans. We startten met take-away op hetzelfde niveau als in ons restaurant. Daarmee vielen we echt op en leerden veel mensen ons kennen. Zo begonnen we langzaam maar zeker een trouwe klantenkring op te bouwen. We merkten dat als je dingen net even anders doet, mensen daarop reageren. Toen we weer open mochten, begon het in ons eigen restaurant al snel drukker te worden.’

Van student naar afgestudeerd ondernemer

Christina was dus al ondernemer, terwijl ze nog aan haar studie werkte. Ondertussen lanceerden zij en Tom ook nog een eigen assortiment aan producten, waaronder sauzen, thee, koffie, olijfolie, limoncello en likeuren. En er staat zelfs een eigen wijnlijn op de planning. Alles wat ze verkopen, maken ze zelf. ‘Het loopt als een trein, we verkopen deze producten in ons restaurant’, vertelt Christina. ‘Het idee voor deze nevenactiviteit kwam eigenlijk van mijn afstudeerbegeleider bij Notenboom, Mies van Landsveld. Hij kwam met de vraag: ‘’Hoe kan Bastille groeien buiten hun bestaande restaurant business?’’ Het afstudeertraject was pittig om naast ons restaurant te doen, maar het hoorde er nu eenmaal bij. En het was fijn dat ik bij Notenboom kon afstuderen op eigen onderneming en dingen kon combineren.’

Notenboom: de perfecte start voor ondernemers

Haar eigen restaurant werd door docenten op school regelmatig gekoppeld aan theorie: ‘Dat maakte mij veel duidelijk en daardoor kon ik snel toepassen wat ik op school leerde. De persoonlijke aandacht en de praktijkervaring van de docenten maken echt het verschil. Pas nu besef ik hoeveel ik daarvan heb geleerd. Ik ben erg blij dat ik voor Notenboom koos. Hier begon mijn ondernemersdroom, die ik waar heb kunnen maken. Als je bereid bent om te ondernemen en te blijven leren, zijn de mogelijkheden eindeloos.

De toekomst: ondernemen en samenwerken

Voor de toekomst willen Christina en Tom hun restaurant blijven runnen en blijven ondernemen, net zoals ze ooit begonnen zijn: door er gewoon in te springen. Dag in, dag uit samenwerken met je partner kan uitdagend zijn, maar het is de moeite waard volgens Christina: ‘We hebben verschillende visies in ondernemen, maar dat is juist wat het leuk maakt. Verschillende perspectieven leiden tot creativiteit, en met een open geest blijven we groeien.’

Ook afstuderen binnen het familiebedrijf?

Jouw pad naar ondernemerschap begint hier. Maak kennis met Business School Notenboom. Kennismaking en rondleiding op de gewenste locatie? Maak direct een afspraak via: www.notenboom.nl. Geef je eigen voorkeur aan. Liever eerst online kennismaken🎦? Laat het ons weten.

Deel dit artikel