Robert-Jan Maartense (27) rondde onlangs zijn afstudeertraject af

Hoofdstukken

“Speciaal voor mijn afstudeertraject stapte ik over naar Notenboom”

Onlangs studeerde hbo-student Robert-Jan Maartense af bij Notenboom. Voor zijn afstudeertraject stapte hij over van de HVA in Amsterdam naar Notenboom: “Hier kon ik een eigen traject volgen dat het mogelijk maakte dat ik werken kon combineren met het schrijven van een scriptie. Dat wierp zijn vruchten af, want ik heb nu mijn hbo-diploma in the pocket.”

“Hier werd mij mee gedacht en vond ik de ondersteuning die ik nodig had”

Robert-Jan groeide op in Hilversum. Zoals bij veel studenten op Notenboom zijn ook zijn ouders beiden ondernemers. Vader en moeder in de media-industrie: “Van huis uit kreeg ik mee dat ondernemerschap in je bloed moet zitten en dat je altijd moet afmaken waar je aan begint. Ik koos voor afstuderen bij Notenboom vanwege het vertrouwen dat de school mij al eerder gaf tijdens mijn mbo-opleiding. Het flexibele karakter hier, de expertise en de ondersteuning die mij hier werd geboden die ik nodig had bij het schrijven van mijn scriptie deden de rest.”

Bij Notenboom volgde Robert-Jan zijn eigen afstudeertraject, terwijl hij al min of meer een fulltime baan had: “Het was lastig om 40 uur werken te combineren met het schrijven van mijn scriptie, maar dankzij het speciale traject bij Notenboom en de begeleiding van Stefan van Hulst was het toch mogelijk. Nu ik mijn diploma heb behaald, kan ik me weer volledig op werk én op mijn privéleven focussen.”

Carrière bij een interessante organisatie met veel doorgroeimogelijkheden

Tijdens zijn afstudeertraject deed Robert-Jan onderzoek naar hoe het hoge verloop van medewerkers met 20% verminderd kon worden bij de Morgan Recruitment Group: “De resultaten van het onderzoek hebben mij aan het denken gezet en dat leidde uiteindelijk tot een nieuwe uitdaging binnen de recruitment. Ik startte bij Levin Group. Dat is een Engelse organisatie die zich richt op het verbinden van talenten met innovatieve bedrijven wereldwijd. Het is nog een startup, maar is snel gegroeid en heeft al meer dan 650 werknemers en een netto fee van 44 miljoen euro behaald in het derde financiële jaar. Ik heb al veel gezien en mogen doen binnen Levin en ben hier zeker nog niet klaar.”

Toch een beetje ondernemerschap in het bloed

Voor de toekomst hoopt Robert-Jan binnen zijn werk op korte termijn stappen te kunnen maken en op lange termijn hoger in de organisatie te komen en internationaal te gaan: “Over 10 jaar zie ik mezelf wel als zzp’er of consultant in de healthtech-industrie, een sector waar je weinig over hoort maar die wel heel interessant is. Vroeger had ik het idee om het bedrijf van mijn ouders over te nemen, maar ik heb niks met media. Ik ben een eerlijk salespersoon en verkoop alleen hetgeen waar ik achtersta. Je moet toch met partijen samenwerken.”

Wat zou je Notenboom studenten mee willen geven?

 “Toen ik bij Notenboom startte was ik heel erg chaotisch. Heb jij een doel voor ogen? Ga er dan vol vertrouwen voor en durf fouten te maken en ervan te leren. Maak alles wat je begint ook af en bouw een waardevol netwerk op tijdens je tijd bij Notenboom. Niet alleen zijn je medestudenten nu je klasgenoten en vrienden, het zijn ook je toekomstige relaties. Groepsopdrachten, projectweken en Dragons Den bieden de mogelijkheid om te leren in teamverband, te delegeren en leiding te geven. Vaardigheden die van onschatbare waarde zijn voor je eigen toekomst.”

Deel dit artikel