Van student naar ondernemer

Maak kennis met Nick van Kruijsdijk, afgestudeerd aan de hbo-opleiding Bedrijfskunde. Vanaf het eerste moment wist Nick dat hij de ondernemerskant op wilde. Na twee jaar werkervaring te hebben opgedaan bij verschillende bedrijven in de backoffice, productie en horeca, begon het ondernemersvuur in hem te branden. Hij besefte al snel dat hij voor zijn ondernemersidee een aanvullende skillset nodig had, en hij geloofde dat hij die sneller zou kunnen ontwikkelen aan Business School Notenboom.

Hoofdstukken

Nick van Kruijsdijk, Heat international

Waarom heb je gekozen voor Business School Notenboom?

Na het afronden van het vwo ging Nick op zoek naar een onderwijsvorm die beter bij zijn persoonlijke voorkeuren paste. Hij realiseerde zich al snel dat de traditionele hoorcolleges met grote groepen en één spreker niet de ideale leeromgeving voor hem waren. Zijn zoektocht leidde hem naar een scholenbeurs, waar hij in contact kwam met Business School Notenboom.

Na het bijwonen van een open dag bij Notenboom was Nick meteen overtuigd. De kleine klassen en de prettige manier van lesgeven spraken hem direct aan. Hij besloot uiteindelijk om deel te nemen aan een meeloop dag, waar hij de sfeer en de interactie met de docenten in de kleine klas als positief had ervaren. Voor Nick was het duidelijk dat bij Business School Notenboom de ideale plek was om zijn studie voort te zetten en zijn ondernemersvaardigheden verder te ontwikkelen.

Innovatieve verwarmingsoplossing

Nick’s idee van een unieke verwarmingsfolie, die met koperbanen geactiveerd wordt door elektriciteit, belichaamt de innovatie die hij zocht. Deze folie, oorspronkelijk ontworpen voor installatie onder zwevende vloeren, is dankzij een speciale coating nu ook geschikt voor harde vloeren. Betonvloer, coating, folie en nog een laag coating vormen een waterafstotend systeem dat de vloer niet warmer dan 50 graden laat worden, en eenvoudig af te stellen is met een thermostaat.

Dit systeem is perfect voor HRO-toepassingen: herstel, renovatie en onderhoud. Door zijn geringe dikte kan de folie direct op de vloer worden geplakt, waardoor slechts een minimale hoogteverhoging van 2 cm nodig is. Dit vereenvoudigt niet alleen de installatie, maar maakt ook het inkorten van deuren overbodig. Het enige wat nog rest, is het plaatsen van de temperatuurvoeler, waarmee het systeem volledig operationeel is.

Hoe ben je in deze onderneming terecht gekomen?

“Ik ben gevraagd door mijn vader & compagnon in deze business naar aanleiding van mijn prestaties.”

De Dragon’s Den overwinningen en het afronden van mijn studieproject waren slechts het begin van onze reis. Door de steun van Notenboom en de aanmoediging om onze ideeën daadwerkelijk in de praktijk te brengen, hebben we ons bedrijf laten groeien van een concept tot een bloeiende onderneming, gedreven door innovatie en ondernemersgeest.

Toekomstgerichte passie en innovatie

Nick’s toewijding aan ondernemerschap gaat verder dan alleen zijn studie en de ontwikkeling van innovatieve producten. Hij werkt parttime aan zijn bedrijf en investeert samen met zijn vader in verschillende projecten via een participatie investeringsbedrijf. Hun samenwerking omvat niet alleen investeringen, maar ook het uitvoeren van diverse functies en taken binnen bedrijven, waarbij ze zich richten op gebieden waar hun expertise van toegevoegde waarde is. Nick heeft zelfs plannen om het adviesgedeelte van zijn vader’s bedrijf over te nemen, hoewel hij aangeeft dat cijfers niet zijn specialiteit zijn.

Met oog op de toekomst richt Nick zich op het uitbreiden van zijn bedrijf en het verder ontwikkelen van zijn innovatieve verwarmingsoplossingen. Ze concentreren zich momenteel op COA-units, waar hun dunne verwarmingsfolie perfect toegepast kan worden, in plaats van de minder efficiënte en duurdere elektrische heaters die momenteel gebruikt worden. Nick en zijn team streven naar verbreding van hun marktbereik, hoewel ze erkennen dat de bouwmarkt vaak conservatief is. Desondanks blijven ze gefocust op hun unieke innovaties en streven ze naar het leveren van complete en efficiënte producten voor hun klanten. Hoewel Nick momenteel geen verdere innovaties ziet, blijft hij openstaan voor toekomstige mogelijkheden en ontwikkelingen die zich kunnen voordoen.

 

Deel dit artikel