Notenboom student Willem Reijntjes is een succes op Spotify

Hoofdstukken

Willem Reijntjes combineert muziek met een studie bij Notenboom

Je hoeft Willem Reijntjes (20 jaar) maar te vragen naar zijn grote passie muziek en hij praat honderduit. Hij is er dag en nacht mee bezig. Dan valt het niet altijd mee er een opleiding naast te volgen. Willem heeft een Nederlandse vader en Colombiaanse moeder en groeide op op Curaçao. De havo deed hij hier in Nederland. Daarna was het even lastig: “Ik startte met een opleiding Spaans, omdat ik de taal spreek. Dat bleek hem toch niet. Daarna deed ik luchtvaart voor 3 maanden, maar dat vond ik ook niet leuk. Conservatorium is geen optie, omdat ik geen voorkennis of kennis van instrumenten hebt. Al draait mijn hele leven om mijn muziek.”

Waarom koos Willem voor Notenboom?

“Sinds begin 2022 ben ik bij Notenboom Hilversum gestart met Hotel & Event Management. Muziek is een onzekere branche en ik wil toch ook een basis hebben met een diploma. Eventmanagement hoop ik te combineren met muziek. Notenboom kwam in beeld, omdat ik hier ook de tijd krijg om te focussen op mijn muziek. En hoefde niet te wachten tot september. Ik kan dit doen in mijn tempo en mijn tijd.”

“Ik doe nu een stage van 12 weken bij een hotel – en evenementenlocatie. Dat komt goed uit. Daar krijg ik heel veel nuttigs mee voor de opleiding. Bij Notenboom bestaat ook de mogelijkheid om af te studeren op de een eigen onderneming. Als ik dat ergens kan koppelen aan mijn muziek – ook een soort eigen onderneming – zou dat gaaf zijn. Nu komen er al wel eens dingen op mijn pad, die dan best lastig te combineren zijn met school. Ik hoop dat Notenboom met mij mee kan denken.”

Grote plannen in de muziek en meteen een dikke hit

Willem begon een paar jaar geleden met schrijven en breidde dat uit naar muziek: “Mijn liedjes zijn Engels- en Spaanstalig in het genre ‘pop’. Afgelopen jaar ben ik ook begonnen met piano, omdat ik daarmee makkelijker muziek kan componeren. Mijn eerste lied ‘Political Mess’ is uitgebracht, staat op Spotify en is al 3300 keer gestreamd. Best bizar in 1 maand tijd, voor een totaal onbekend iemand als ik. Het is dus heel goed ontvangen en dat motiveert enorm om door te gaan. Ik schrijf en ik zing alles zelf en begeleid mezelf op piano. Het masteren van het liedje heb ik laten doen.”

“Als ik eenmaal meer bekendheid heb en meer muziek heb gemaakt, dan ga ik platenmaatschappijen benaderen. Ik ben geen type voor The Voice. Mijn plan is zangfilmpjes van bestaande liedjes te maken op TikTok. Nederlandse, Engelse en Spaanse liedjes, ik kan het alle drie. Met afwisseling in de soort muziek, ik ben nu ook bezig met een Nederlandstalig club/dance lied. Mijn muziek heeft altijd een persoonlijke lading, maar dan wel zo dat het blijft hangen. Zo gaat mijn tweede liedje over drugs en Colombianen. Die link leggen mensen altijd snel, maar veel Colombianen vinden dat verschrikkelijk.”

“Over 5 jaar hoop ik minimaal een heel album te hebben uitgebracht, naamsbekendheid te hebben en optredens te hebben gedaan. Dat heb ik nog niet voor mijn eigen muziek gedaan. Vroeger heb ik wel zangles gehad en daar optredens mee gehad, voor school en voor talentenjachten. Dus een beetje ervaring heb ik wel.”

De foto op de platenhoes van ‘Political Mess’ staat expres ondersteboven

“Het liedje is ook een soort eerbetoon aan Oekraïne: ‘Love, love and not war, war, war.’ In de tekst neem ik het op voor iedereen en kijk uit naar een betere toekomst met meer respect voor elkaar en acceptatie. Het is zo algemeen dat iedereen zich er in kan herkennen. Van de toeslagenaffaire naar de dictatuur in Venezuela; de wereld ervaar ik als op zijn kop staand. Vandaar de foto op zijn kop.”

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Deel dit artikel