Oud-studente Roos van den Bogaart: van stagiaire tot leidinggevende bij bol. in 6 jaar

Maak kennis met Roos van den Bogaart, afgestudeerd aan de hbo-opleiding Bedrijfskunde. Bedrijfskunde is een erg brede opleiding. Dus kun je alle richtingen op; recht, communicatie, e-commerce etc. In het tweede jaar kreeg Roos het vak E-commerce en toen dacht ze: dit is wat ik wil!

Hoofdstukken

 

Roos van den Bogaart

Roos van den Bogaart, een gedreven oud-studente van Business School Notenboom, deelt haar carrière verhaal bij bol. Haar avontuur begon toen het vak E-commerce werd geïntroduceerd; Roos wist meteen dat ze bij bol. wilde werken. Voor haar was bol. destijds al het meest indrukwekkende e-commercebedrijf van Nederland, een plek waar ze echte impact kon maken. In haar derde leerjaar liep Roos stage bij een online marketingbureau genaamd Comaxx, waar ze haar focus op e-commerce verder ontwikkelde. Tijdens deze periode richtte ze haar pijlen op een afstudeerstage bij bol. in de hoop daar ook te kunnen blijven werken.

Hard werken en dan de juiste kansen pakken! – Roos van den Bogaart

Snelle leercurve bij bol.

Op het moment dat het vak E-commerce aanbod kwam, wist Roos eigenlijk gelijk dat ze wilde werken bij bol. Dit was toen al in haar ogen het vetste E-commerce bedrijf van Nederland. Groot dus impact maken kan hier.

In haar derde leerjaar heeft ze stage gelopen bij een online marketingbureau bij Comaxx. Toen heeft ze gewerkt op het gebied van E-commerce en toen heeft Roos al haar peilen gezet op bol. om hier een afstudeerstage te kunnen gaan doen. In de hoop om hier dan ook te mogen blijven werken.

Een start bij bol.

Roos begon haar avontuur bij bol. als stagiaire. Gedurende zes maanden vervulde ze de rol van product specialist, waarbij ze verantwoordelijk was voor een mix van content, customer journey en promotie voor verschillende merken in de sieraden- en horlogebranche. Dit vond ze erg leuk om te doen. Toen daarna is Roos in dienst gekomen als Brand specialist en dat heeft ze een jaar gedaan. Maar na dat jaar wilde ze meer diversiteit ervaren. Daarom maakte Roos de overstap naar de rol van product specialist voor de hele winkel. Hier lag de nadruk niet op de diepte, maar op de breedte. Haar rol veranderde naar customer journey specialist, waarbij ze zich bezighield met het optimaliseren van de klantreis voor mode. Dit deed ze met veel plezier.

Roos kwam al snel tot de ontdekking dat ze ontwikkeling erg belangrijk vindt en het leuk vindt om zichzelf uit te dagen en te zien waar ze naartoe wil groeien, zowel persoonlijk als in haar carrière en met anderen. Daarom begon ze junior collega’s te begeleiden en nam ze meerdere stagiaires onder haar hoede. Uiteindelijk werd ze contentmanager, waar ze samen met een collega twee nieuwe teams opbouwde. Vanuit die rol groeide Roos door naar haar huidige functie als Onsite Journey Manager.

De rol van Onsite Journey Manager

Als Onsite Journey Manager richt Roos zich op de klantreis. Dit doet zij nu voor FMCG groepen, binnen bol. aan de achterkant met diverse categorieën. Met haar team van 8 Customer Journey specialisten werken zij aan het verbeteren van de koopervaring: klanten moeten gemakkelijker, sneller en duurzamer kunnen winkelen en vaker terugkeren.

Waarom particulier onderwijs?

Roos koos destijds voor particulier onderwijs vanwege de gepassioneerde docenten, de kleinschaligheid en de sterke koppeling met het bedrijfsleven. Hoewel ze niet van plan was om een eigen bedrijf te starten, sprak de persoonlijke aandacht en praktijkgerichte benadering van Notenboom haar aan.

Wat is je echt bijgebleven van je tijd op Business School Notenboom?

Wat Roos het meest is bijgebleven van haar tijd op Business School Notenboom is de persoonlijke aandacht van de docenten. Ze voelde zich echt gesteund en geïnspireerd door hun betrokkenheid en gedrevenheid. Daarnaast waardeerde ze de praktische benadering van het onderwijs en de projectweken die haar stimuleerden om door te blijven groeien.

Roos van den Bogaart’s verhaal bij Bol toont aan hoe passie, toewijding en de juiste kansen leiden tot een succesvolle loopbaan in de e-commerce. Met haar focus op de klantreis en haar continue streven naar groei en ontwikkeling, blijft Roos een inspiratie voor anderen die streven naar professioneel succes in de digitale wereld.

Deel dit artikel