Afstudeertraject Kate Hamstra: Stage bij Luxe Boutique Hotel The Dylan

Hoofdstukken

Kate HamstraKate Hamstra liep stage bij The Dylan Luxury Boutique Hotel.

Benieuwd naar een inspirerend verhaal over een Notenboom-studente die haar passie volgt en haar weg succesvol baant in de wereld van hospitality en evenementenmanagement? Maak kennis met Kate Hamstra (21), die momenteel de laatste loodjes van haar afstudeertraject hbo Hotel en Event Management afrondt. Ze heeft het afgelopen jaar een succesvolle afstudeerstage gehad bij het 5-sterren Luxe Boutique Hotel The Dylan in Amsterdam. Kate’s verhaal is er een van vastberadenheid en persoonlijke groei en de kracht van Notenboom: “De kleine klassen en persoonlijke aandacht en de inspiratie van docenten uit het werkveld die hun kennis wilden delen met mij. Dat heeft mij echt geholpen.”

Een vliegende start

Kate is afkomstig uit Harderwijk en had in het begin nog geen duidelijk carrièrepad voor ogen: “Mijn moeder werkt als sociaal werker op een school. Mijn vader heeft bedrijven in verpakking, recycling en vastgoed, mijn broers werken daar ook. Ik hielp af en toe wel mee, maar voelde niet echt een roeping om in die richting verder te gaan. In mijn zoektocht naar een vervolgopleiding kwam mijn moeder met Notenboom Hilversum. Na een gesprek daar wist ik dat dit de juiste plek was voor mij. Hier was ik geen nummer, maar was ik Kate.”

De keuze voor de studierichting Hotel en Event Management was logisch: “Ik vind het leuk om met mensen bezig te zijn, met gastvrijheid en met het organiseren van evenementen,” zegt Kate. “Hotellerie trok me het meeste aan, en deze opleiding was heel breed. Ik wist nog niet specifiek wat ik wilde en daar kwamen ook marketing en bedrijfseconomie aan bod.”

Een mooie kans bij The Dylan Amsterdam

Voor haar stage wilde ze graag een plek in een kleinschalig hotel: “Ik ging samen met mijn moeder koffiedrinken in verschillende hotels om de look and feel te krijgen en te beslissen waar ik stage wilde lopen. Toevallig net niet bij The Dylan, maar toen ik daarover had gehoord, heb ik er direct een open sollicitatie naar gestuurd. Het gesprek wat daarop volgde was heel leuk en ik werd warm welkom geheten.”

Kate heeft haar stage als heel leuk en bijzonder ervaren. Ze was blij verrast hoe gasten over haar schreven en de lieve berichtjes die ze kreeg. Zoals bijvoorbeeld ‘Kate is a STAR’ en ‘Kate you were the best’: “Bij The Dylan leggen ze gasten echt in de watten en dat past ook heel erg bij mij.”

Onderzoek naar gastrelaties

Kate’s afstudeeronderzoek bij The Dylan richtte zich op guest relations, een afdeling die het hotel nog niet heeft. Ze onderzocht hoe het hotel gastinformatie kan verzamelen, zoals allergieën en voorkeuren, om zo de gastervaring te verbeteren. “Bijvoorbeeld, als een gast van een specifieke kaas houdt, zorgen we ervoor dat die kaas er bij zijn volgende bezoek is,” legt Kate uit. “En uiteraard behandelen we ook klachten. Dat doen, in The Dylan, nu alle afdelingen. Ik onderzoek of een speciale afdeling nuttig zou zijn.”

Persoonlijke groei en begeleiding

Kate is niet alleen gegroeid in haar vakgebied, maar ook als individu. Ze benadrukt de waarde van haar persoonlijke begeleiding en de ondersteuning van haar docenten en coaches bij Notenboom. “Je leert presenteren en jezelf neerzetten, hoe je iets verkoopt en omgaat met anderen,” zegt ze. “De kleine klassen en het nauwe contact met docenten uit het bedrijfsleven die je echt graag helpen, maken het verschil.”

Toekomstplannen

Terwijl Kate de laatste stappen van haar afstudeertraject zet, denkt ze al aan de toekomst. Ze wil graag een master in Luxury en Brand Management behalen, maar twijfelt nog tussen Londen en Amsterdam als mogelijke studiebestemmingen: “Ik woon nu al in Amsterdam, maar Londen is natuurlijk ook een geweldige stad.”

Deel dit artikel