Spring naar onderdeel keyboard_arrow_down

Naast de verschillen hebben alle Notenboom-studenten één ding gemeen: allemaal willen ze toponderwijs om zo het beste uit zichzelf te kunnen halen. Lees de FAQ met de meestgestelde vragen door studenten.

Begeleiding

Hoe is de begeleiding georganiseerd?

Bij aanvang van het school- of studiejaar krijgt de student een mentor toegewezen, die jou begeleidt tijdens je gehele opleiding. Deze begeleiding vindt plaats tijdens mentoruren en in  persoonlijke gesprekken. Je bespreekt met je mentor onder andere je studietraject en waar je stage wilt lopen.

Naast de mentor kun je ook in gesprek met coach. De coach helpt je bij je persoonlijke ontwikkeling: het ontdekken van je talenten en ambities.

Lesuitval

Is er veel lesuitval en worden uitgevallen lessen ingehaald?

Notenboom biedt 100% lesgarantie.

Eventueel uitgevallen lessen, halen we bij voorkeur tijdens de lesweken in of uiterlijk tijdens de inhaalweken,die vóór de toetsweken zijn gepland.

Docenten

Wat is de kwaliteit van de docenten?

Het overgrote deel van de docenten die lesgeven binnen onze beroepsopleidingen zijn actief binnen het bedrijfsleven of de verschillende hospitality branches. Zij weten als geen ander wat daar speelt en hoe de praktijk zich verhoudt tot de theorie en andersom. In onze lessen is de praktijk altijd het startpunt.

Leerlingen binnen het voortgezet onderwijs krijgen les van bevoegde en uiterst bekwame en bevlogen docenten. Zij weten exact wat de eindexameneisen zijn en begeleiden je daar naartoe.

Studenten

Hou oud zijn de leerlingen en studenten?

De leerlingen zijn gemiddeld 17 jaar.

De studenten zijn gemiddeld tussen 16 en 22 jaar.

Komen de studenten uit de regio?

Het grootste gedeelte van onze leerlingen en studenten komt uit de regio, tot een maximaal van een uur rijden van de school.

Lesrooster

Hoe ziet het lesrooster eruit?

Wij bieden voltijd opleidingen aan. Lessen zijn in principe van maandag t/m vrijdag.

De hbo bachelor- en kort hbo-studenten hebben gemiddeld 25 contacturen per week en zo’n 20 uur zelfstudie per week.

Mbo 4-studenten hebben gemiddeld 30 contacturen per week (inclusief huiswerkbegeleiding) en 10-15 uur zelfstudie per week.

 

We proberen de roosters zo effectief mogelijk te plannen, we kunnen echter niet garanderen dat het rooster ideaal is.

Koppeling met de praktijk

Zit er veel praktijk in de opleiding?

Ons lesprogramma is praktijkgericht en inspirerend. We brengen je voortdurend in contact met de dagelijkse praktijk van het bedrijfsleven, onder meer door bedrijfsbezoeken, gastsprekers, bijzondere studiereizen en interessante stageplaatsen.

Huiswerk

Moet ik veel tijd besteden aan huiswerk?

Van de studenten hbo bachelor- en kort hbo- studenten wordt verwacht dat zij zelfstandig aan hun huiswerk en de uit te voeren projecten werken.Uiteraard staan onze docenten staan altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden of ondersteuning te bieden.

Voor mbo 4-studenten zijn er gedurende de week huiswerkbegeleidingsuren ingeroosterd; tijdens deze uren maak je je huiswerk, op school en onder begeleiding van een docent. Je kunt dan al een groot deel van je huiswerk afmaken.

Dit geldt ook voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs. Voor ieder vak zijn er studiezaaluren geroosterd zodat je al je huiswerk al op school onder begeleiding kunt doen.

 

Meestgestelde vragen van ouders

Waar komen onze studenten vandaan?

Onze studenten komen vanuit heel Nederland: van Amsterdam tot Maastricht, van Eindhoven tot Hilversum, van Zwolle tot Harderwijk, van Rotterdam tot Arnhem.

Ook vanuit Duitsland en België mogen wij verschillende studenten welkom heten op een van onze vestigingen ( Eindhoven, Hilversum, Maastricht)

Snel studeren binnen de nominale tijd

Studeert iedereen binnen de nominale tijd af?

Het is onze primaire doelstelling om alle studenten binnen de nominale tijd te laten afstuderen. De docenten en mentoren zijn hiertoe zeer gemotiveerd en natuurlijk bieden we uitstekende faciliteiten om dit doel te bewerkstelligen.

Vakantieperiode

Wanneer heb ik vakantie?

Je hebt een week herfstvakantie, twee weken kerstvakantie, een week voorjaarsvakantie of carnavalsvakantie en zomervakantie.

Daarbij houden we de planning aan zoals die regionaal voor de middelbare scholen geldt.

Staat je vraag er niet tussen?

Vul het contactformulier in.

Contact