Notenboom biedt erkend, geaccrediteerd en kwalitatief hoogstaand onderwijs.

Erkende kwaliteit

Notenboom is een particuliere onderwijsinstelling met door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen erkende opleidingen. Ons onderwijs is van hoge kwaliteit en dat onderstrepen de toezichthoudende instanties ook.

Lees hieronder meer over onze accreditaties en erkende kwaliteit.

NRTO

Notenboom is aangesloten bij de Nederlandse Raad voor Training en opleiding, de NRTO, de brancheorganisatie voor private onderwijsinstellingen, opleidings- en trainingsbureaus. De NRTO geeft een keurmerk uit aan instellingen die zich houden aan de door de NRTO opgestelde gedragscode. Notenboom bezit dit keurmerk, waardoor consumenten en bedrijven zeker kunnen zijn van de kwaliteit van de instelling. Klik hier voor onze algemene voorwaarden, die tevens goedgekeurd zijn door de NRTO.

Bestuur en toezicht

Het bestuur is verantwoordelijk voor de kwaliteit fqn het onderwijs en de financiële continuïteit van de instelling, evenals voor het realiseren van de gestelde ambities. Het bestuur moet regelmatig aantonen dat het deze verantwoordelijkheid draagt. De uitkomsten van het periodiek onderzoek door de inspectie en de NVAO zijn openbaar. De jaarverslagen die Notenboom opstelt en indient bij de inspectie zijn op verzoek in te zien op de vestigingen. Dit verzoek kan via het contactformulier worden ingediend.

Accreditaties & keuzegids

HBO

Notenboom biedt binnen het hbo zowel associate degree als bachelor opleidingen aan. De associate degree opleidingen duiden we aan als kort hbo. Alle hbo opleidingen zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie). Ze zijn tevens opgenomen in het CROHO.

 • 34030 Hbo bachelor Hotel & Event Management
 • 34035 Hbo bachelor Bedrijfskunde
 • 80096 Associate degree Commercieel Management
 • 80104 Associate degree Hotel & Event Management
 • 80106 Associate degree International Business Management

MBA in aanvraag
Op dit moment loopt de aanvraag bij de NVAO voor de accreditatie van de opleiding MBA Familiebedrijven. Dit is een hbo master-opleiding. 

MBO

Alle mbo 4-opleidingen van Notenboom vallen onder de Wet Educatie en Beroepsonderwijs en zijn geregistreerd in het CREBO.

 • 25879 mbo 4 Junior Manager Internationale Handel. Business school Notenboom biedt deze opleiding aan onder de titel ‘mbo International Business Management’.
 • 25184 mbo 4 Manager / Ondernemer Horeca
  Notenboom biedt deze opleiding aan onder de titel ‘mbo Hotel & Event Management’.
 • 25727 mbo 4 Marketing & Communication Specialist en 25749 mbo 4 Medewerker Evenementenorganisatie. Business school Notenboom biedt deze opleidingen samen aan onder de titel ‘mbo Marketing, Communicatie & Event Management’.

Voortgezet onderwijs

Notenboom biedt erkend onderwijs aan binnen het vo en vavo.

 • 5100 Vavo Atheneum
 • 5200 Vavo Gymnasium
 • 5300 Vavo Havo
 • 5400 Vavo Mavo VMBO Theoretische leerweg

Keuzegids

De Keuzegidsen mbo en hbo doen jaarlijks verslag van de onafhankelijke onderzoeken en beoordelingen van de erkende mbo-, hbo- en wo-opleidingen in Nederland. Via de NSE (Nationale StudentenEnquête) en de JOB monitor worden alle ingeschreven studenten gevraagd naar hun waardering van onder andere het lesaanbod, de kwaliteit van docenten en de begeleiding binnen hun opleiding. Deze gegevens worden aangevuld met de bevindingen van de inspectie van het onderwijs en de NVAO. Samengevoegd geeft dit een goed beeld van de kwaliteit van de opleidingen en de instelling als geheel.

Notenboom biedt volgens de Keuzegids 2024 hbo de beste opleiding Bedrijfskunde aan. Daarnaast zijn al onze opleidingen voor het 7e jaar op rij bekroond als ‘Top-opleiding’.

natalie uitgesneden

Kom kennismaken

Ben jij benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding.

Maak kennis

In een notendop

Evenementen

Bekijk alle evenementen