Projectweek: de stalen zenuwen van de mbo 4 student

Notenboom koppelt haar opleidingen mbo 4, kort hbo en hbo bachelor voortdurend aan de praktijk van professionele organisaties in verschillende werkvelden.

Hoofdstukken

Veel praktijkvoorbeelden

Zoals tijdens een Projectweek waarin studenten hun kennis, vaardigheden en talenten inzetten voor een project van een externe opdrachtgever. Op deze manier maakt Notenboom haar kernwaarden Ondernemend – Inspirerend – Persoonlijk – Ambitieus tastbaar.

Een sterk staaltje samenwerking

Mulders Lasbedrijf in Bergharen is een familiebedrijf met al meer dan 25 jaar passie voor metaal. De onderneming levert onder andere poorten en hekwerken voor particulier en professional, maar ook staalconstructies voor de bouw en andere sectoren. De gedeelde passie voor het vak bij Mulders en bij Notenboom was de verbindende factor en leidde tot een studieproject voor de studenten mbo 4 van Notenboom.

De Projectweek mbo 4 is een ijzersterke activiteit

In teams van 3 tot 4 studenten werd gewerkt aan een marketingopdracht. De beschikbare tijd was 5 werkdagen, van briefing tot en met eindpresentatie. Verschillende teams, van de locaties Eindhoven en Hilversum, werden gecoacht door 3 vakdocenten. Het project bevatte meerdere deelopdrachten, waaronder een centraal marketingplan, een verkennend onderzoek naar nieuwe doelgroepen en een visuele bedrijfspresentatie. Elke deelopdracht was gericht op het ontwikkelen van specifieke kennis en vaardigheden, plus het kunnen toepassen van de theorie. Een spannende week, zowel voor de student en docent als de externe opdrachtgever!

Dit werd concreet gevraagd aan de studenten mbo 4

Onderzoek de behoefte naar producten van Cortenstaal bij consumenten.

Breng particuliere doelgroepen in kaart, welke producten van Cortenstaal zijn populair? Waar kopen consumenten deze producten? Door middel van online desk research kregen de teams een goed beeld van de consumentenmarkt, en ontdekten zij waar er kansen voor de opdrachtgever liggen.

Onderzoek de behoefte naar producten van Cortenstaal bij professionele afnemers.

Breng alle tuincentra en hoveniers binnen een straal van 30 km van de opdrachtgever in kaart. Bekijk hun website en Social Media, verkopen ze al producten van Cortenstaal? Kan het huidige assortiment via deze professionele afnemers hun weg naar de consument vinden?

Maak een visuele bedrijfspresentatie.

Met aangeleverd beeldmateriaal van de opdrachtgever ontwikkelden de teams studenten een bedrijfspresentatie. Hier kwamen de meest creatieve video producties uit voort. De studenten maakten zo kennis met video editing en beeldende vormgeving, gegoten in de huisstijl van de opdrachtgever.

Verwerk alle opdrachten in één PowerPoint en presenteer deze in teamverband als eindproduct.

Het best scorende team werd beloond met een handgemaakte stalen award.

Notenboom biedt en zoekt

Notenboom zoekt voortdurend de samenwerking met professionele partijen, actief in diverse sectoren. Wilt u de uitdaging aangaan en heeft u een interessant bruikbaar project, dan nodigen wij u uit contact op te nemen om visies en wellicht projecten te delen.


Afbeelding: Winnaarsgroep, docent mevrouw Basten, docent mevrouw Vasconcellos en docent meneer Andriesse.

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Deel dit artikel