Spring naar onderdeel keyboard_arrow_down
 • Soort onderwijs
  Particulier
 • Niveau
  Voortgezet onderwijs
 • Onderwijsvorm
  Voltijd
 • Graad
  Vwo
 • Studieduur
  1 of 2 jaar
 • Erkenning
  NVAO, geaccrediteerde opleiding
 • Startmomenten
  September
 • Contacturen per week
  40

Collegegeld

 • Cursusgeld per eindexamenvak 2024-2025

  € 3.727

 • Cursusgeld Grieks, Latijn, BSM / LO2 2024-2025

  € 4.923

 • Cursusgeld schoolexamen vakken 2024-2025

  € 1.521

Locaties

Eindhoven, Maastricht

Een vwo-diploma halen in 1 jaar? Ja, dat kan! We bieden het programma van vwo-tl 5 en 6 in één jaar aan. De lesstof bestaat, net als bij de reguliere vwo-opleiding, uit een gemeenschappelijk deel, een profieldeel en een vrij vak. Samen kijken we welk vakkenpakket het beste bij je past.

IMG 3827 scaled
IMG 1438 scaled
IMG 1147 scaled
IMG 1101 scaled

Hoe werkt het?

Om vwo 5 en 6 in één jaar te halen, krijg je dezelfde lesstof als bij het reguliere traject, maar dan in een kortere periode. Dat klinkt uitdagend en dat is het ook. Je werkt extra hard met intensieve begeleiding en persoonlijke aandacht zodat je optimaal bent voorbereid op een vervolg opleiding.

Toelatingseisen

 • Je bent bevorderd naar tenminste vwo leerjaar 5.
 • Je hebt een havo-diploma of een certificaat voor de relevante vakken op vwo-niveau.
 • Je hebt al een vwo-diploma.

Wat je reden ook is, geloof in jezelf en ga de uitdaging met ons aan. Samen zorgen we dat je slaagt!

IMG 0912 gaten in broek weg shopen scaled

Verschillende rollen bij Notenboom

In een uitgebreid kennismakingsgesprek stellen we samen met jou het vakkenpakket op maat samen, daarbij kijken we naar wat je al gedaan hebt en welk doel je met het behalen van je vwo-diploma hebt.

Rol leerling

De leerling staat bij Notenboom centraal. Dit betekent dat we continu kijken op welke wijze de leerling zijn of haar doelen kan bereiken. We vinden het belangrijk dat een leerling ook zelf leert aan te geven waar hij of zij behoefte aan heeft. Binnen kaders creëren we een optimale leeromgeving.

Rol ouders

Ook in het leven van pubers spelen ouders een hele belangrijke rol. Om het maximale uit de opleiding te kunnen halen, is een veilige en motiverende thuisbasis cruciaal. Als leerlingen een goede relatie met hun ouders hebben, vergroot dat hun zelfvertrouwen, waardoor ze meer zullen durven.

Rol docent

Elke docent houdt elke les bij hoe het met de leerling en de studievoortgang gaat. Is er een onderdeel bij dat de leerling niet meteen begrijpt? Dan kijken zij hier samen naar, of de docent geeft een seintje aan de studiezaalbegeleider om de leerling hierbij te helpen.

Rol rector

De rector is maximaal betrokken bij de voortgang van de leerling en is de schakel tussen de leerling, de mentor, de docenten, de decaan, de studiezaal-begeleider, en u als ouders. Zowel de leerling als de ouders kunnen altijd bij de rector terecht door ons ‘open deur’ beleid.

Rol mentor

De mentor is altijd op de hoogte van de persoonlijke situatie en studievoortgang van de leerling. Samen zoeken de mentor en de leerling naar oplossingen voor eventuele problemen. Mocht het nodig zijn, dan kunnen ze samen het studieplan bijstellen.

Rol decaan

De decaan helpt de leerling bij het kiezen van een vervolgopleiding. Met beroepskeuzetests en andere tools zoekt de decaan samen met de leerlingen naar antwoorden op vragen als: “Welke vervolgopleiding past het beste bij mij?”

Rol studiezaalbegeleider

De studiezaal begeleiding staat in nauw contact met de rector, het docententeam, de mentor en orthopedagoog. De lijnen zijn kort en de informatie en adviezen komen snel op de juiste plek terecht. De studiezaal is een plek waar voortgezet onderwijs leerlingen in rust en stilte zelfstandig werken. De vwo leerlingen worden onder andere ondersteund bij het maken van huiswerk, het leren van de toetsstof en het schrijven van een profielwerkstuk waartoe iedere vwo leerling verplicht is. Door ondersteuning en advisering worden de benodigde vaardigheden aangeleerd.

Rol orthopedagoog

Een orthopedagoog is een opvoedkundige die is gespecialiseerd in ontwikkelings-, opvoedings- en leerproblematiek van onze leerlingen.

Pakket op maat

Het is mogelijk om in één jaar een volledig vakkenpakket of om voor een gesplitst pakket te kiezen, waarbij je een deel van de vakken in jaar 1 en een deel van de vakken in jaar 2 volgt en afrondt. Tenslotte is het ook mogelijk om 1 of meer vakken te volgen en deelcertificaten te behalen met als doel alsnog je vwo-diploma te behalen, een vak met een hoger cijfer af te ronden voor bijvoorbeeld een lotingstudie of een extra vak te volgen voor bijvoorbeeld een tweede profiel.

Celine Scheijen
Vestigingsdirecteur Maastricht
9F9A5722 Celine Scheijen scaled
Els Salters
Docent
Els Salters
Leon van Nunen
Docent, Coach
Leon van Nunen
Simone van Raak
Studiezaalbegeleider, Orthopedagoog
Simone van Raak

Deelcertificaten vwo

Ben jij gezakt voor je vwo (school)examen?

 • Heb je slechts een paar vakken niet gehaald?
 • Of heb je je diploma wel behaald, maar heb je nog enkele vakken nodig voor je vervolgopleiding?
 • Of wil jij je juist richten op het herprofileren van een vak / enkele vakken voor je vervolgopleiding?

Notenboom biedt je de mogelijkheid om losse vakken te volgen. Hiermee behaal je zogenaamde deelcertificaten vwo. Door deze vwo deelcertificaten te halen, hoef je niet het hele schooljaar opnieuw te doen en blijven de behaalde resultaten voor je andere vakken gewoon geldig. Daardoor kun je je extra goed concentreren op de vakken waar je echt moeite mee hebt. Bij Notenboom kun je daarnaast al starten met een hbo-, kort hbo– of mbo-opleiding, zodat je geen tijd verliest.

Examentraining voor externe leerlingen

De periode van de eindexamens is een spannende tijd voor veel leerlingen. Alles wat een leerling de afgelopen jaren geleerd heeft, komt samen in de examens. Om een leerling extra goed voor te bereiden, biedt Notenboom aanvullende examentrainingen aan. Daarbij ligt de focus niet enkel op de inhoud van de examens, maar ook op de technische kant van het maken van een examen: hoe verdeel ik mijn tijd, hoe lees ik de vragen, hoe blijf ik gefocust of hoe maak ik slim een toets? Door deze aanpak gaat een leerling goed voorbereid en zelfverzekerd de examens in.

Meer informatie over de kosten? Klik hier

Huiswerkbegeleiding voor externe leerlingen

Naast het afronden van het vmbo-t, havo of vwo-diploma met een vol pakket of deelcertificaten, biedt Notenboom ook intensieve begeleidingstrajecten aan leerlingen die op een reguliere school zitten en graag extra ondersteuning willen.

Zo blijft er tijd over om te sporten of andere activiteiten te ondernemen en is thuis ook echt thuis. Notenboom heeft vakdocenten in huis om iedere leerling op maat die ondersteuning te bieden die nodig is om succesvol de eindstreep te halen!

De toekomst

Je profielkeuze heeft invloed op welke studies je na de middelbare school kunt gaan volgen. Het is dus belangrijk om hier goed over na te denken. Kom je er in het laatste jaar achter dat je het verkeerde profiel hebt gekozen voor jouw vervolgopleiding? Dan kun je er voor kiezen om de laatste twee jaar vwo in één jaar over te doen met een ander profiel.

Doorstromen hbo-opleidingen Notenboom

Daarnaast kan je er ook voor kiezen om door te stromen naar één van de kort hbo-opleidingen of de hbo bachelor-opleidingen van Notenboom.

Kom kennismaken

Natalie van Rooij

Natalie van Rooij

Relatiebeheer

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen.

Kennismaken