Mediamonks X Notenboom

Experience Marketing is één van de vakken binnen onze opleidingen die gegeven wordt door praktijkdocenten. Maar wat is nu leuker om die experience ook daadwerkelijk in de praktijk te ondervinden? Wij waren te gast bij MediaMonks in Hilversum met de studenten van praktijkdocent Tom Wildenburg, docent Experience Marketing.

Hoofdstukken

MediaMonks is een verhaal op zich

MediaMonks is een creatief productiebureau dat digitale reclame en marketing produceert op het snijvlak van content, data en media. Ruim 6.000 Monks vanuit 57 locaties in 33 landen zijn verbonden met elkaar in een digitale wereld waar ze aan klantreizen werken, belevingen, games, campagnes en talloze experiences die door tech en communicatie gedreven zijn. Van Nike tot KFC en van Pokémon tot Riot Games en AT&T is dit prijzenwinnende bureau een onderdeel van ’s werelds grootste reclamebureauketen S4.

In 2001 startten Wesley Ter Haar, Gin Robertscheuten en Terrence Koeman het digitale productiebureau in de raamloze kelders van Gooiland. Victor Knaap haakte twee jaar later aan én in 2018 verkochten de heren aan Sir Martin Sorell de Monks voor 300 miljoen euro. MediaMonks, genoemd naar de kungfumeesters van de Shaolin-tempel die tegen de gevestigde orde schopten, begonnen hun prachtige verhaal destijds met Nintendo, Ikea en Adidas. Vandaag de dag gaat de jaaromzet van de Monks dik over de 100 miljoen euro heen en is het een wereldbedrijf met wereldfaam.

Bedrijfsbezoek

Travis Craw, Vice-President Experiential & Virtual Events, gaf een presentatie over de Monks en hun business. Met een interactieve sessie konden onze studenten zich begeven in de wereld van gamification, virtual events, online campagnes en de impact van het werk van de Monks. Een rondleiding in het pand en kennismaken met de geluidsartiesten en concept design waren onderdelen van het bezoek. Een ervaringdie niet snel vergeten wordt. Met dank aan Operations Manager Nanette Kappers een mooi bliksembezoek op een inspirerende hotspot van Hilversum.

Kom kennismaken

Ben je benieuwd wat Notenboom voor jou kan betekenen? Je bent van harte welkom voor een gesprek op één van de vestigingen. Meld je aan voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.

Deel dit artikel